Vuokraajan opas

Kun yleiset mökkivuokrauksen säännöt ovat tiedossasi, lomasikin näin ollen onnistuu toivottavasti mahdollisimman hyvin.


Vuokrahintaan sisältyy

Vuokratessasi mökin vuokrahintaan sisältyy majoitus ilman aterioita. Majoitukseen kuuluu huonekalut ja niiden normaali asumiseen liittyvä käyttö. Vuokrahintaan kuuluu myös ruokailuvälineet, astiat, tyynyt, patjat ja peitot. Myös sähköt, vesi ja polttopuut kuuluvat hintaan. Lue tiedot tarkkaan tai kysy tarkennusta siihen mitä hintaan kuuluu, jos asia jää mökin esittelyssä epäselväksi tai tarvitsemaasi varustetta ei ole mainittu.


Vuokrahintaan ei sisälly

Vuokrahintaan ei sisälly liinavaatteet ja loppusiivous. Yleinen käytäntö mökkivuokrauksessa on, että jokainen majoittuja ennen mökiltä poistumistaan siivoa mökin yhtä siistiksi ja puhtaaksi kuin se oli hänen sinne saapuessaan. Jos et halua kuluttaa kallisarvoista loma-aikaasi siivoamiseen varauksesi viimeisenä päivänä, voit tilata loppusiivouksen mökin omistajalta lisähintaan 150€. Astianpesuaine, astianpesukonetabletit, vaatteiden pesuaineet, saippuat, suihkugeelit, shampoot, vessapaperi ja talouspaperi eivät kuulu vuokrahintaan. Vuokrahintaan ei myöskään sisälly hyridin tai sähköauton lataussähkö (tämän hinta katsotaan tapauskohtaisesti). Pihalta löytyy sähköauton latauspiste 11kW type 2.

Mökin siivoaminen

Mökit siivotaan jokaisen majoittujan jälkeen. Vuokrauksen viimeisenä päivänä joko majoittuja itse tai siivouspalvelu (jos majoittuja on tilannut loppusiivouksen lisähintaan 150€) siivoaa mökin perusteellisesti valmiiksi seuraavalle majoittujalle.

Loppusiivoukseen kuuluu imuroiminen ja lattioiden puhdistaminen, vessan, saunan ja suihkuhuoneen peseminen, pöytien ja työtasojen puhtaaksi pyyhkiminen, tiskaaminen ja astioiden laittaminen takaisin niiden omille paikoilleen, uunin ja jääkaapin puhdistaminen sekä roskien ulos vieminen. Takka, grilli ja kiuas tulee puhdistaa viemällä tuhkat ulos tuhka-astiaan. Omat ruuat ja juomat tulee viedä pois. Pesuaineet ja siivousvälineet mökin siivoamiseen kuuluvat mökin varustukseen.

Vuodepaikkojen lukumäärä

Mökissä on kaksi makuuhuonetta. Toisessa makuuhuoneessa on parisänky ja toisessa kaksi erillistä sänkyä. Olohuoneessa on kahden hengen vuodesohva. Näin ollen mökin kuvauksissa mainittu vuodepaikkojen lukumäärä 6 kpl kertoo kuinka monta henkilöä enintään mökkiin voi majoittua yhtä aikaa.


Vaihtopäivät ja vuokrausaika

Vaihtopäivä on viikkovarauksissa sunnuntai. Muut vaihtopäivät voivat olla mahdollisia varsinkin sesonkien ulkopuolella, jolloin vaihtopäivä on yleensä vapaa.

Varauksen alku- ja loppuaika

Viikkovarauksissa varaus alkaa tulopäivänä klo 16.00 ja loppuu lähtöpäivänä klo 12.00.

Jos tarvitset aikaisemman tuloajan tai myöhäisemmän lähtöajan, tämä voi olla mahdollista, jos pyyntö tehdään mökin omistajalle hyvissä ajoin ennen varauksen alkua. Sesonkeina aikaisempi tuloaika tai myöhäisempi lähtöaika eivät yleensä ole mahdollisia, koska mökit ovat jatkuvasti varattuja ja jokaisen varauksen välissä tehdään siivous.


Mökin avaimet

Saat mökin omistajalta koodin oven vieressä olevaan elektroniseen avainlaatikkoon josta mökin avain löytyy. Muistathan ilmoittaa arvioidun tuloaikasi suoraan mökin omistajalle ainakin 2vrk ennen tuloasi.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty sisätiloissa. Tupakoida saa vain ulkona mökin terassilla tai pihalla. Tupakan tumpit tulee laittaa niille tarkoitettuun astiaan. Jos sisällä on tupakoitu kiellosta huolimatta, on asiakas velvollinen maksamaan mökin omistajalle korvaukset ylimääräisistä mökin varustuksen, sisustuksen ja huonekalujen puhdistuksesta.

Lemmikit sallitaan

Lemmikin voi ottaa mukaan lomalle, jos lemmikki käyttäytyy hyvin ja on sisäsiisti. Jos lemmikki lähtee lomalle mukaan, on tärkeää huolehtia, että lemmikki ei aiheuta mökissä vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois mökin pihapiiristä. Mukaan tulevasta lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä.

Mökin varustus

Mökissä on sähkölämmitys, ilmastointi, kuuma ja kylmä vesi sekä sähkövalaistus, astianpesukone ja pyykinpesukone. Hanavesi on myös sopivaa juotavaksi ja ruuanlaittoon. Mökissä on normaali sisävessa. Kylpytynnyri on vuokrattavissa  etukäteen tilattuna lisähintaan 150€/vko. Sähköauton latausasema (max 11kw) on myös vuokrattavissa vuokrausajallesi (hinnoittelu katsotaan vaihtelevasta sähkönhinnasta johtuen tapauskohtaisesti toistaiseksi).


Mökille ilman autoa?

Mökille pääsee myös ilman autoa. Lähin bussipysäkki on noin 500m päässä. Voit nauttia maaseudun rauhasta luonnonkauniissa paikassa, ja kuitenkin bussilla pääsee hetkessä hangon keskustaan (noin 7km) josta löytyy hyvin kaupungin palvelut.

Pienten lasten kanssa lomailu

Kun saavut varaamallesi mökille pienten lasten kanssa, tarkista ensin majoituksen turvallisuus ja huomioi potentiaaliset vaarapaikat. Mökki sijaitsee puron äärellä, joten tulee olla erityisen varovainen etteivät lapset pääse veteen. Vauvansänky ja syöttötuoli on saatavilla etukäteen tilattaessa lisähintaan 25€.

Internet-yhteydet

Matkapuhelinyhteydet toimivat lähes kaikkialla Suomessa, joten internet-yhteys on mahdollinen mökillä matkapuhelimilla tai omalla kannettavalla tietokoneella tai tabletilla internet sim-kortin tai nettitikun välityksellä.

Kalastaminen

Upeat ja kalaisat Hangon lahdet ja särkät kutsuvat monen matkalaisen kalastamaan. Jokaisen muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64 vuotiaan on suoritettava kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen viehekalastusmaksu. Tietoa tarvittavista maksuista löytyy Maa- ja Metsätalousministeriön sivuilta osoitteessa www.mmm.fi.

Jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeudet Suomessa sallivat jokaisen tutustua vapaasti metsiin, maaseutuun, järviin ja jokiin. Marjoja ja sieniä saa jokainen poimia metsistä niin paljon kuin haluaa. Jokunen sääntö on kuitenkin pidettävä mielessä. Kasveja, eläimiä tai toisen omaisuutta ei saa vahingoittaa, luontoon ei pidä jättää roskia, toisten hedelmiä, marjoja tai vihanneksia ei saa poimia ilman lupaa, telttailla ei saa liian lähellä toisen kotia eikä metelöimällä saa häiritä muiden ihmisten rauhaa.

Varaaminen, varaus- ja vakuusmaksu

Kun olen saanut yhteydenottonne, lähetän teille vuokrasopimuksen joka teidän pitää täyttää ja allekirjoittaa ja lähettää myös kuva henkilöllisyystodistuksesta. Vuokrasopimuksessa mainittu varaus- ja vakuusmaksu 150€ pitää olla maksettu, jotta varaus voidaan tehdä. Mikäli perutte varauksen 1 kk ennen palautan varausmaksun kokonaisuudessaan, mikäli perutte yli 2 viikkoa ennen palautan vain 50% varausmaksusta ja mikäli perutte 2 viikkoa (tai vähemmän) ennen vuokrauksen alkua en palauta varausmaksua ollenkaan. Kun vuokra-aika on loppunut ja avain palautettu ja mökin ja varusteiden kunto ja siisteys todettu vastaaviksi kuin vuokra-ajan alkaessa palautan varaus- ja vakuusmaksun 150€.

Vuokran maksaminen ja ohjeet

Kun olen saanut täytetyn vuokrasopimuksen ja varaus- ja vakuusmaksu on maksettu lähetän teille tilausvahvistuksen varauksesta. Vuokra tulee olla maksettu 2 vkoa ennen mökin vuokrauksen alkua. Mikäli vuokraa ei ole tuolloin maksettu peruuntuu varaus automaattisesti. Kun vuokra on maksettu lähetän teille tilausvahvistuksen mökin vuokrauksesta ja mökin ohjeet. Nyt nauttimaan mökkeilystä.